Följ oss på sociala medier

Grillade musslor med parmesankräm – recept

Publicerat: 2022-08-28

Musslorna är en prisvärd maträtt och passar utmärkta som garnering och smaksättare i olika fiskrätter och soppor. Blåmusslor måste vara levande när de kokas. Om inte skalet sluter sig när du knackar på det ska du slänga musslan. När musslorna har kokat ska de däremot vara öppna.

Blåmusslor är ett vanligt inslag längs våra svenska kuster. De sitter ofta i tätt sammanpackade kluster på stenar, klippbottnar eller andra fasta underlag. Både vilda och odlade musslor kommer från bestånd som är uthålligt nyttjade och bra för miljön. Eftersom blåmusslor är effektiva vattenfiltrerare kan musselodlingar lokalt bidra till ett klarare och renare vatten.

Här kommer ett otroligt gott recept på just blåmusslor:

Grillade musslor med parmesankräm:

Att grilla musslor är både enkelt och mycket gott. Servera med parmesankräm och pommesfrites som förrätt eller en lättare middag. För 2 personer så behöver du 1 kg färska blåmusslor. Vi på Kalmar Fisk och Skaldjur säljer musslorna tvättade och fina och genomgångna så att det endast är de finaste musslorna som vi erbjuder dig. Om det finns kvar något ”skägg” på musslorna så tar du bort det innan kokning. Släng musslor som ev inte är stängda.  Grilla på Muurikka eller panna/ugn tills de öppnar sig. Strö över rejält med färsk grovhackad persilja. Gör egna pommes frites i ugnen, dvs skär tre bakpotatis i fina strimlor. Blanda dem med olivolja och salt/peppar och lägg på ett bakplåtspapper i 200 grader i ca 25 minuter. Blanda ingredienserna till Parmasankrämen. Blanda 2 dl Smetana med 2 dl finriven Parmesanost, 0,5 dl finhackad färsk persilja, finrivet skal av en citron och två finhackade vitlöksklyftor. Salta och peppra efter smak.

Servera med baguette och ett gott vin! Kan det bli bättre? 😀

 


Tillbaka till bloggen

Anmäl dig till vår kundklubb!

Vi har nu startat upp Kalmar Fisk och Skaldjurs kundklubb! Här kommer du få fina erbjudanden, intressanta nyheter och goda recept! Nyhetsbreven är kostnadsfria och kommer att skickas ut ett par gånger per månad. Vill du var med i vår kundklubb? Fyll då i din e-postadress nedan:

Gå med i kundklubben