Vårt frysta sortiment
Vi har stor efterfrågan på vårt frysta sortiment. Ur säkerhetssynpunkt kan fisk ligga nästan hur länge som helst i frysen, bara temperaturen uppgår till -18 grader. Tittar man däremot på kvalitet, smak, konsistens och färg kan vit fisk förvaras djupfryst i upp till tre månader och fet fisk i upp till två månader.
Det finns de som anser att pilgrimsmusslan, även kallad pgm i matnördkretsar, bara kan anrättas på ett enda sätt. Nämligen snabbt, på hög värme – allt annat är misshandel.
”Djupfryst fisk ska vara riktigt fryst och får inte visa några tecken på att vara delvis tinad. Den bör dessutom ligga i en oskadad förpackning.”
Vårt sortiment
- Räkor 40/60
- Pilgrimsmusslor
- Scampi utan skal
- Scampi med skal
- Bläckfisktub
- Hel bläckfisk
- Kalix äkta löjrom
- Löjrom
- Sikrom
- Laxrom