Följ oss på sociala medier

Färsk fisk

Visste du att färsk fisk och skaldjur står högst bland de livsmedel som gynnar vår hälsa och åldrande bäst! Vi på Kalmar Fisk & Skaldjur är därför stolta över att kunna leverera den allra bästa fisken och de allra bästa skaldjuren till er.

Färsk fisk

Färsk fisk är bra för dig. Det är konstaterat. Det är en utmärkt källa till förstklassigt protein, den innehåller lite fett, framförallt fisksorter med vitt kött.  Den innehåller lite salt och varierande mängder av vitaminer och mineral. A- och D-vitaminer finns i synnerhet hos fet fisk och fisk innehåller även ett antal olika B-vitaminer, järn, kalcium, koppar, magnesium, mangan, fosforsyra, kalium, selen, natrium, jod, flour och zink. Således en outömlig källa till det man mår bra av!

Fisk är i allmänhet mager mat med högt proteininnehåll. Den sammansättningen som protein i fisk har, stimulerar och underlättar upptaget av järn i kosten. Detta är en mycket viktig funktion, eftersom kroppen har mycket svårt att ta upp järn.

Färsk fisk är mycket eftertraktad av våra kunder och vi ställer därför höga krav på oss själva för att kunna leverera den absolut bästa fisken.

Vårt sortiment

Vårt sortiment av färsk fisk är mycket stort och vi är stolta över att kunna leverera den bästa färska fisken till dig.

 

farsk_fisk

Ät färsk fisk ofta – gärna tre gånger i veckan!

Detta säger Livsmedelsverket, i ett av sina fem kostråd, om vad vi behöver äta för att må bra. Bakgrunden till rekommendationen är att det nu finns så mycket forskning som visar att fisk påverkar hälsan på ett positivt sätt.

Fisk är rik på vitaminer och mineralämnen och är en utmärkt proteinkälla. En av tre fiskportioner i veckan kan vara fet fisk.

”Höga halter av Omega-3 har: Multe, Hälleflundra, Sill, Böckling, Sardiner, Barracuda, Makrill, Ål, Svärdfisk, Lax, Öring, Pilgrimsmusslor och tonfisk, men bara så länge de de är färska eftersom konserveringsprocessen förstör Omega-3.”

Anmäl dig till vår kundklubb!

Vi har nu startat upp Kalmar Fisk och Skaldjurs kundklubb! Här kommer du få fina erbjudanden, intressanta nyheter och goda recept! Nyhetsbreven är kostnadsfria och kommer att skickas ut ett par gånger per månad. Vill du var med i vår kundklubb? Fyll då i din e-postadress nedan:

Gå med i kundklubben