Följ oss på sociala medier

Fisk är bland det nyttigaste du kan äta!

Publicerat: 2022-11-03

Fisk är så nyttigt att det är bra att äta två till tre gånger i veckan och det är även hållbart för miljön. Bland annat innehåller det mycket av näringsämnen som är svårt att få tillräckligt av.

Fisk är källa till selen, jod, protein, D-vitamin och vitamin B12. Men halterna varierar mycket mellan olika fiskarter och därför är det bra att äta olika sorters fisk och skaldjur. D-vitamin finns bara naturligt i några få livsmedel och fisk är vår viktigaste D-vitaminkälla. Det finns mycket D-vitamin i all fisk, oavsett fetthalt, till exempel i sill, röding och laxfiskar.

Feta och medelfeta fiskar som sill, lax och makrill är också våra viktigaste källor till de särskilda omega-3-fetterna DHA och EPA, som kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdom. Barn behöver omega-3-fett bland annat för att hjärnan och synen ska utvecklas normalt.


Tillbaka till bloggen

Anmäl dig till vår kundklubb!

Vi har nu startat upp Kalmar Fisk och Skaldjurs kundklubb! Här kommer du få fina erbjudanden, intressanta nyheter och goda recept! Nyhetsbreven är kostnadsfria och kommer att skickas ut ett par gånger per månad. Vill du var med i vår kundklubb? Fyll då i din e-postadress nedan:

Gå med i kundklubben