Följ oss på sociala medier

Uppesittarkväll – recept

Publicerat: 2022-12-20

Kvällen innan julafton brukar vi ha det som kallas för Uppesittarkväll. Vi brukar slå in de sista julklapparna, tända massor av ljus och och se på någon härlig julserie på TV. Vi försöker att ta det så lugnt som möjligt och bara njuta in denna fantastiska kväll som ofta är lugnet före stormen.

Även kvällsmaten försöker vi hålla så enkel som möjlig när det gäller tillredningen, vi brukar äta skaldjur och dricka Champagne! Finns det något bättre? Färska skaldjur som räkor, hummer och havskräftor. Till det serveras surdegsbaguette, några goda ostar och ett glas iskallt Champagne.

I år ska vi gratinera hummern, det är mycket gott!  Även här gör vi det enkelt för oss. (be oss dela humrarna ock knäcka klorna innan så underlättar det för dig). Ta ur köttet och skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen. Gör ett smör med 100 gram rumstempererat smör som du mixar med en finhackad vitlöksklyfta, rivet skal och saft av en citron, 2 msk panko ströbröd, salt och peppar. Täck humrarna med smöret och gratinera i övre delen av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. Lätt som en plätt och helt underbart gott!

 


Tillbaka till bloggen

Anmäl dig till vår kundklubb!

Vi har nu startat upp Kalmar Fisk och Skaldjurs kundklubb! Här kommer du få fina erbjudanden, intressanta nyheter och goda recept! Nyhetsbreven är kostnadsfria och kommer att skickas ut ett par gånger per månad. Vill du var med i vår kundklubb? Fyll då i din e-postadress nedan:

Gå med i kundklubben