Följ oss på sociala medier

De bästa räkorna

Publicerat: 2023-02-19

Färska räkor är mycket populärt och om du köper dem över disk hos en ”riktig” fiskhandlare så kommer du både bli trygg och nöjd med ditt köp.

Storleken på räkorna är av stor betydelse. Ju mindre tal, desto större räkor. Köper du 80-100 är räkorna mindre och det går alltså fler räkor på ett kilo. En stor favorit är 40-60 räkorna. De är stora och och har en mycket bra smak! Räkor 30-50 är relativt ovanliga, men när de kommer in så tar de slut direkt!

De allra minsta räkorna kallas ofta för lus och de används inte till att äta. Se upp om du lyckas köpa extremt billiga räkor och om de är mycket små! Då kan köpa billigt bli dyrt.

Smaken på räkorna skiljer sig också från vilken fiskebåt de kommer ifrån.  Vi har några egna favoritbåtar som vi gärna köper av, de varierar efter tillgång så fråga oss i disken vilken båt räkorna kommer ifrån.

Visste du att räkan är en hermafrodit – dvs först är räkan en hanne under ca två år och sedan blir den en hona. En räka blir ungefär 6 år och som störst blir den mellan 16-17 cm.

Certifiering av MSC:S spårbarhetsstandard innebär att de räkor i lådorna som bär MSC:s miljömärke kan spåras tillbaka till ett certifierat hållbart räkfiske och med omtanke om havsmiljön. Så handla alltid räkor som är certifierade av MSC.

 

 

 

 

 


Tillbaka till bloggen

Anmäl dig till vår kundklubb!

Vi har nu startat upp Kalmar Fisk och Skaldjurs kundklubb! Här kommer du få fina erbjudanden, intressanta nyheter och goda recept! Nyhetsbreven är kostnadsfria och kommer att skickas ut ett par gånger per månad. Vill du var med i vår kundklubb? Fyll då i din e-postadress nedan:

Gå med i kundklubben