Följ oss på sociala medier

Olika typer av fiskrom

Publicerat: 2023-09-11

Det finns olika typer av fiskrom och de är otroligt goda allihop – och passar bra vid olika tillfällen. I vår butik har vi flera olika typer av fiskrom:

Löjrom vi har två olika sorters löjrom i butiken. Kalix löjrom och Amerikansk löjrom. Löjrommen från Kalix är en riktig delikatess och är världsberömd! Kalix är sedan 2010 ett svenskt ursprungsskyddat livsmedel, vilket innebär att Kalix Löjrom måste produceras, bearbetas och beredas inom ett visst geografiskt område, med en för området karaktäristisk metod. Precis som Parmesan eller Champagne.

Rommen kommer från Siklöjan, vilket är världens minsta laxfisk. Siklöjan lever på plankton, kräftdjur och mineraler från älvarna – vilka ger Kalix Löjrom dess unika smak. Vår amerikanska löjrom är något blekare i färgen än Kalixrommen och har en smörig och mild smak. Rommen kommer från Nordamerika.

Laxrom  är större än löjrommen (ungefär 5-8mm). Härlig färg & sälta. Används med fördel som garnityr eller varför inte på en smörsås?

Sikrom smakar utsökt i de flesta gommar och ger en känsla av lyx. Romen har en fin gul färg med härliga korn. Tidigt på hösten är romkornen som minst och enligt många är det då som sikrommen är mest lik löjrommen.


Tillbaka till bloggen

Anmäl dig till vår kundklubb!

Vi har nu startat upp Kalmar Fisk och Skaldjurs kundklubb! Här kommer du få fina erbjudanden, intressanta nyheter och goda recept! Nyhetsbreven är kostnadsfria och kommer att skickas ut ett par gånger per månad. Vill du var med i vår kundklubb? Fyll då i din e-postadress nedan:

Gå med i kundklubben