Följ oss på sociala medier

Ostron med en klassisk schalottenlöksvinägrett

Publicerat: 2023-09-01

Att äta ostron är för många en underbar upplevelse som är förknippad med lyx och annorlunda smaker. Det kanske vanligaste sättet att äta ostron på är att äta dem kalla och råa med några droppar citron. Det roliga med ostron är att man kan använda olika kryddor och smaker som lyfter varandra. Vår favorit är att lägga ostronen på massor av is och sedan hälla på några droppar av vår hemgjorda schalottenlöksvinägrett (den finns i vår butik). Såklart dricker vi ett glas iskall champagne till ostronen!

När du äter ostron så ska du använda skalet som en liten tallrik och låta ostronet glida av skalet när du för det till munnen. Ostron har generellt en mild smak, men de olika typerna av ostron har olika smak. Så testa dig fram till dina favoriter. Omkring 5-6 ostron per person brukar vara lagom att servera.

 


Tillbaka till bloggen

Anmäl dig till vår kundklubb!

Vi har nu startat upp Kalmar Fisk och Skaldjurs kundklubb! Här kommer du få fina erbjudanden, intressanta nyheter och goda recept! Nyhetsbreven är kostnadsfria och kommer att skickas ut ett par gånger per månad. Vill du var med i vår kundklubb? Fyll då i din e-postadress nedan:

Gå med i kundklubben