Följ oss på sociala medier

Hälleflundra – en riktigt bra fisk – Recept

Publicerat: 2023-11-23

Hälleflundran är en av de största plattfiskarna i världen och kan bli nästan fyra meter lång och väga drygt 300 kg! Hälleflundran är nästan helt benfri och är en av de absolut godaste matfiskarna. Smaken på fisken påminner lite om Marulk med inslag av hummer och skaldjur och den har ett fast och vitt kött. Vi bjuder gärna på Hälleflundrafilé när det ska vara lite extra festligt och många gånger byter vi ut t ex oxfilé och satsar på Hälleflundra istället.

Ett härlig middag med Hälleflundrafilé och hemgjort potatismos kommer här:

Vi gjorde ett härligt potatismos med grädde och västerbottenost. Till det serverade vi Hälleflundrafilé (800 gram till fyra personer) som vi pepprade med vitpeppar och saltade och sedan stekte i massor av smör!

Vi ugnsrostade körsbärstomater (med olivolja och flingsalt) i 150 grader i ca 45 minuter. Sedan blancherade vi vit färsk sparris och broccolibuketter som vi sedan fräste lätt i brynt smör.

Till sås tog vi 3 dl av vår hemlagade hummersoppa (som vi säljer i butiken) och blandade med 1 msk gräddfil och lite citronsaft samt färsk finhackad dill efter smak. Några drag med pepparkvarnen så är det klart!

Vi rev pepparrot och skalade 200 gram färska räkor som vi strödde över fisken. Dekorera med citronklyftor.

Till denna ljuvliga måltid serverade vi Chablis-2022 Patriarche. Ett vin som passade utmärkt till denna rätt 😀

Vilken lyckad måltid – och med kort tillagningstid dessutom!  Bästa!

 

 


Tillbaka till bloggen

Anmäl dig till vår kundklubb!

Vi har nu startat upp Kalmar Fisk och Skaldjurs kundklubb! Här kommer du få fina erbjudanden, intressanta nyheter och goda recept! Nyhetsbreven är kostnadsfria och kommer att skickas ut ett par gånger per månad. Vill du var med i vår kundklubb? Fyll då i din e-postadress nedan:

Gå med i kundklubben