Följ oss på sociala medier

Pasta, kräftstjärtar och avokado – Recept

Publicerat: 2023-11-28

Här kommer receptet på en förträffligt god pasta med kräftstjärtar och avokado! Fräscht och med lite sting av chili! Receptet är för fyra personer.

Koka pasta, vi använde  Papardelle al Lemone, en ljuvligt god pasta med lätt smak av citron (vi har den i butiken). Ta sedan 5 salladslökar och fräs dem lätt i rapsolja. Häll i ca 300 gram kräftstjärtar och fräs dem tillsammans med salladslöken.  När pastan är färdig så blandar du pastan med kräftstjärtarna/löken. Tärna 2 avokados och pressa lite citronsaft över dem så att de inte blir bruna. Gör en chiliolja: finhacka 1 röd chili, 3 msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger, 3 msk finhackad persilja och 2 msk finhackad dill, salt och peppar efter smak. Rör ihop och häll över chilioljan över pasta och kräftstjärtarna. Tillsätt avokado och låt allt bli varmt. Servera genast med massor av riven parmesanost. Det är även gott med vitlöksbröd till!

Detta blev en ljuvlig måltid!

 

 

 


Tillbaka till bloggen

Anmäl dig till vår kundklubb!

Vi har nu startat upp Kalmar Fisk och Skaldjurs kundklubb! Här kommer du få fina erbjudanden, intressanta nyheter och goda recept! Nyhetsbreven är kostnadsfria och kommer att skickas ut ett par gånger per månad. Vill du var med i vår kundklubb? Fyll då i din e-postadress nedan:

Gå med i kundklubben