Följ oss på sociala medier

Torsk i panna från Italien – Recept

Publicerat: 2023-12-04

Torskfilé är en av våra mest uppskattade fisksorter, den passar både till vardag och fest. Här kommer receptet på en fantastisk fiskgryta som du serverar med delikatesspotatis som du slungar i smör och finriven dill. En helt ljuvlig måltid!

Ingredienser till 4 portioner

Så här gör du:

  1. Skölj och strimla purjolök och skala och finhacka vitlök.
  2. Strimla soltorkade tomater och grovhacka färska tomater. Halvera oliverna.
  3. Fräs purjolök och vitlök mjuk i olja tillsammans med fiskkryddan i en vid stekpanna. Tillsätt soltorkade tomater, färska tomater och oliver och fräs i ca 2 min.
  4. Tillsätt vin, vatten, salt och peppar och låt såsen sjuda i ca 5 min.
  5. Skär torskfilén i fyra bitar och krydda med en nypa salt och peppar.
  6. Lägg ner fiskbitarna i såsen i pannan och klicka lite smör över varje fiskbit. Lägg på ett lock och låt fisken sjuda i ca 5-7 min.
  7. Riv citronskal, finhacka basilika och strö över fisken vid servering.

 

 


Tillbaka till bloggen

Anmäl dig till vår kundklubb!

Vi har nu startat upp Kalmar Fisk och Skaldjurs kundklubb! Här kommer du få fina erbjudanden, intressanta nyheter och goda recept! Nyhetsbreven är kostnadsfria och kommer att skickas ut ett par gånger per månad. Vill du var med i vår kundklubb? Fyll då i din e-postadress nedan:

Gå med i kundklubben