Torsk i panna från Italien – Recept
Publicerat: 2023-12-04
Torskfilé är en av våra mest uppskattade fisksorter, den passar både till vardag och fest. Här kommer receptet på en fantastisk fiskgryta som du serverar med delikatesspotatis som du slungar i smör och finriven dill. En helt ljuvlig måltid!
Ingredienser till 4 portioner
- Ca. 800 gr färsk torskfilé
- 2 klyftor vitlök
- En halv purjolök
- 100 gram soltorkade tomater
- 2 stora färska tomater
- I dl svarta oliver utan kärnor
- 1 msk olivolja (finns hos oss)
- 1 tsk Fiskkrydda
- I dl vitt vin (alt matlagningsvin)
- 1 dl vatten
- 25 gram smör
- En halv citron
- En halv kruka färsk basilika
- Salt och peppar
Så här gör du:
- Skölj och strimla purjolök och skala och finhacka vitlök.
- Strimla soltorkade tomater och grovhacka färska tomater. Halvera oliverna.
- Fräs purjolök och vitlök mjuk i olja tillsammans med fiskkryddan i en vid stekpanna. Tillsätt soltorkade tomater, färska tomater och oliver och fräs i ca 2 min.
- Tillsätt vin, vatten, salt och peppar och låt såsen sjuda i ca 5 min.
- Skär torskfilén i fyra bitar och krydda med en nypa salt och peppar.
- Lägg ner fiskbitarna i såsen i pannan och klicka lite smör över varje fiskbit. Lägg på ett lock och låt fisken sjuda i ca 5-7 min.
- Riv citronskal, finhacka basilika och strö över fisken vid servering.
Tillbaka till bloggen