Följ oss på sociala medier

Skrei med baconsmör – recept

Publicerat: 2024-01-12

Skrei är norsk torsk när den är som allra bäst! Skrei är endast tillgänglig mellan januari och april så det gäller att njuta av den nu! Här kommer ett recept på en fantastisk god middag med Skreirygg (för 4 personer):

Vi brukar först rimma fisken för att få den extra vit och fast i köttet (ej nödvändigt -men det blir extra bra 😀). För 1 kg fisk så blandar du 1 l vatten med 3 msk salt och 4 tsk socker. Täck fisken med blandningen och den stå minst en timme. Torka av fisken lätt med papper innan tillagning.

Salta och peppra fisken och ugnsstek den sedan i ugn i 4 bitar (ca 800 gram för 4 personer) på 125 grader i ca 20 minuter eller tills den har en innertemperatur på 52 grader.

Stek under tiden 100 gram bacon, så att baconet får en fin färg. Bryn sedan 150 gram smör.  Blanda sedan det smälta smöret med baconet. Finhacka 2 msk kapris, 2 salladslökar och en vitlöksklyfta. Riv citronskal av en halv citron. Och finhacka sedan en näve med färsk dill och persilja. Blanda i allt i baconfräset. Lägg lite snyggt ovanpå fisken vid servering.

Vi serverade potatispuré till det hela och det blev en fantastisk måltid som vi kommer att göra om många gånger!

 

 

 


Tillbaka till bloggen

Anmäl dig till vår kundklubb!

Vi har nu startat upp Kalmar Fisk och Skaldjurs kundklubb! Här kommer du få fina erbjudanden, intressanta nyheter och goda recept! Nyhetsbreven är kostnadsfria och kommer att skickas ut ett par gånger per månad. Vill du var med i vår kundklubb? Fyll då i din e-postadress nedan:

Gå med i kundklubben