Följ oss på sociala medier

Räksallad – Recept

Publicerat: 2024-02-26

I kväll blev det en härlig och fräsch Räksallad! Snart är det ju Beach 2024 och det gäller att börja i tid!

I vår räksallad har vi strimlat, krispig isbergssallad (som vi hade lagt i iskallt vatten i ca 1 timme innan vi blandade med övriga ingredienser). Vi hade även 500 gram oskalade räkor som vi skalade, färska skogschampinjoner, körsbärstomater i olika färger, färsk dill, gurka avokado och rödlök samt 2 hårdkokta ägg i klyftor som vi garnerade med. Vi droppade citronsaft från 0,5 citron över det hela för att få till lite extra fräschör. Glöm inte att salta och peppra salladen efter smak innan du lägger på äggen😀

Till salladen serverade vi danskt rågbröd samt vår hemgjorda Rhode Islandsås: Blanda 1,5 dl majonnäs, 1,5 dl gräddfil, 0,5 dl chilisås, 8 droppar röd Tabasco, 1 krm salt och 2 tsk konjak. Underbar sås!

Detta är en supergod kvällsmat (som även passar ypperligt som lunch) och som vi kommer att göra om och om igen!

 


Tillbaka till bloggen

Anmäl dig till vår kundklubb!

Vi har nu startat upp Kalmar Fisk och Skaldjurs kundklubb! Här kommer du få fina erbjudanden, intressanta nyheter och goda recept! Nyhetsbreven är kostnadsfria och kommer att skickas ut ett par gånger per månad. Vill du var med i vår kundklubb? Fyll då i din e-postadress nedan:

Gå med i kundklubben