Följ oss på sociala medier

Bästa förrätten med kallrökt röding och pilgrimsmusslor – Recept

Publicerat: 2024-03-24

Vi bjöd våra goa vänner på en fantastisk förrätt, som vi själva inte hade smakat innan, men som blev en riktig succé! Vad sägs om kallrökt röding och kallrökta pilgrimsmusslor på en bädd av sallad. Underbart!

Här kommer receptet för fyra personer:

Fördela en påse blandsallad på fyra assietter. Strimla en kallrökt rödingskiva i mindre bitar (det går jättebra med kallrökt lax också) och skiva en kallrökt pilgrimsmussla (det går även jättebra med en lättstekt pilgrimsmussla)  på varje tallrik.

Gör örtcrèmen så här: Mixa en knippe färsk dill, en knippe färsk persilja och en knippe färsk gräslök tillsammans med saft och finrivet skal från en lime. När örterna och limen är mixade så rör du ner 100 gram naturell Philadelphiaost. Klicka ut crèmen lite snyggt på tallrikarna.

Servera gärna ett glas kall Riesling till detta eller ett lätt Pinot Noir.

Så gott så klockorna stannar!

 

 


Tillbaka till bloggen

Anmäl dig till vår kundklubb!

Vi har nu startat upp Kalmar Fisk och Skaldjurs kundklubb! Här kommer du få fina erbjudanden, intressanta nyheter och goda recept! Nyhetsbreven är kostnadsfria och kommer att skickas ut ett par gånger per månad. Vill du var med i vår kundklubb? Fyll då i din e-postadress nedan:

Gå med i kundklubben