Följ oss på sociala medier

Pasta med pilgrimsmusslor och räkor – Recept

Publicerat: 2024-04-03

Här kommer receptet på en av våra favoriter när det gäller pasta med skaldjur. Vad sägs om pasta med pilgrimsmusslor och räkor? Vi använde våra underbara små Vannameiräkor, men det går givetvis bra att använda färska räkor (tänk då på att öka mängden till ca 1 kg oskalade räkor) eller stora Vannameiräkor.

Till 4 personer gör du så här:

Tina ca 500 gram pilgrimsmusslor (om de är frysta – det går givetvis jättebra med färska också) och torka av dem med hushållspapper så att de inte är blöta. Tina även de små Vannameiräkorna (ca 600) och torka av även dem innan de ska stekas.

Koka pasta (vi använde Linguine pasta – som vi även säljer i butiken) och spara ca 1 dl av pastavattnet. Fräs pilgrimsmusslorna och räkorna hastigt i smör och salta/peppra. Lägg i pastan i en stor stekpanna (eller wokpanna) och ringla över lite olivolja. Krydda med en kruka finhackad basilika, en halv pressad citron och rivet skal, 1-2 tsk mald grönpeppar, en finhackad röd chili och en vitlöksklyfta, en nypa socker, salt och peppar efter smak. Häll i pastavattnet och rör om allt, tillsätt pilgrimsmusslor och räkorna. Servera med finriven eller flagad parmesanost och vitlöksbröd. Ljuvligt gott!


Tillbaka till bloggen

Anmäl dig till vår kundklubb!

Vi har nu startat upp Kalmar Fisk och Skaldjurs kundklubb! Här kommer du få fina erbjudanden, intressanta nyheter och goda recept! Nyhetsbreven är kostnadsfria och kommer att skickas ut ett par gånger per månad. Vill du var med i vår kundklubb? Fyll då i din e-postadress nedan:

Gå med i kundklubben