Följ oss på sociala medier

Pasta med Vannameiräkor – Recept

Publicerat: 2024-04-18

Vill du göra en snabb pastarätt som både är superenkel och mer än supergott? Då ska du testa våra marinerade vannameiräkor! Det är den mest odlade räkan i världen och den är dessutom ASC märkt, vilket innebär att räkorna är producerade på ett ansvarsfullt, miljömässigt hållbart och socialt hållbart sätt. Köttet är spänstigt och har en söt och mild smak. Den marinerade Vannameiräkan kan du värma i ugn, stekpanna, mikro, grillas eller ätas kall. Ät den som tillbehör i tapas, tacos, pasta eller på pizzan.

Vi har den i två ljuvliga smaker i vår butik: Persilje- och spenatmarinerade Vannameiräkor eller Pomodorimarinerade (tomat och vitlök mm) Vannameiräkor. Bägge sorter lika goda!

När vi har den i pasta så brukar vi göra så här (4 personer):

Koka pasta. Hetta upp en panna och fräs en  1/2 röd chili (finhackad), 2 vitlöksklyftor (finhackade), 2 msk tomatpuré, 1 paket körsbärstomater på kvist som du halverar. Fräs detta med räkorna i någon minut. Tillsätt sedan 2 dl vitt vin och 1 dl tomatsås (kan uteslutas om du inte har det hemma). Grovhacka massor av färsk  persilja och häll över och rör sedan ner pastan. Servera med riven parmesan och varma baguetter.

NJUT!!


Tillbaka till bloggen

Anmäl dig till vår kundklubb!

Vi har nu startat upp Kalmar Fisk och Skaldjurs kundklubb! Här kommer du få fina erbjudanden, intressanta nyheter och goda recept! Nyhetsbreven är kostnadsfria och kommer att skickas ut ett par gånger per månad. Vill du var med i vår kundklubb? Fyll då i din e-postadress nedan:

Gå med i kundklubben