Pasta med Vannameiräkor – Recept
Publicerat: 2024-04-18
Vill du göra en snabb pastarätt som både är superenkel och mer än supergott? Då ska du testa våra marinerade vannameiräkor! Det är den mest odlade räkan i världen och den är dessutom ASC märkt, vilket innebär att räkorna är producerade på ett ansvarsfullt, miljömässigt hållbart och socialt hållbart sätt. Köttet är spänstigt och har en söt och mild smak. Den marinerade Vannameiräkan kan du värma i ugn, stekpanna, mikro, grillas eller ätas kall. Ät den som tillbehör i tapas, tacos, pasta eller på pizzan.
Vi har den i två ljuvliga smaker i vår butik: Persilje- och spenatmarinerade Vannameiräkor eller Pomodorimarinerade (tomat och vitlök mm) Vannameiräkor. Bägge sorter lika goda!
När vi har den i pasta så brukar vi göra så här (4 personer):
Koka pasta. Hetta upp en panna och fräs en 1/2 röd chili (finhackad), 2 vitlöksklyftor (finhackade), 2 msk tomatpuré, 1 paket körsbärstomater på kvist som du halverar. Fräs detta med räkorna i någon minut. Tillsätt sedan 2 dl vitt vin och 1 dl tomatsås (kan uteslutas om du inte har det hemma). Grovhacka massor av färsk persilja och häll över och rör sedan ner pastan. Servera med riven parmesan och varma baguetter.
NJUT!!
Tillbaka till bloggen